Martin Wickström – guidad visning

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum - 22/10/2020
16:00

Kategorier Inga Kategorier


Välkomna torsdagen den 22 oktober 2020 kl 16.00
på besök hos Galleri Andersson/Sandström, Hudiksvallsgatan 9, där vi får en guidad visning av utställningen med Martin Wickström.
Förfriskningar med tilltugg serveras till en kostnad av 100 kr per person, som insättes på föreningens bankgiro 615-6186.

Anmälan senast den 17 oktober till Madeleine Dyhlén per mail madyhlen@gmail.com eller per sms 070 972 48 70.
OBS! På grund av pandemin är antalet deltagare begränsat till 20 personer.

Väl mött!
Hans Dyhlén  (ordf.)

”I Wickströms verk smälter fragment från det självupplevda och det privata samman med dokumentären. Ämnen tas från den internationella politiska arenan till färgglada och skimrande landskap. Detaljer hämtade från stadsbilden, stillastående och förförisk, blandar sig med popkulturens kommersiella hjältar – splitter från vår moderna historia. Wickström har skapat ett karakteristiskt uttryck i den svenska samtida konstscenen. Hans verk kan ses som poetiska reflektioner av vår världs mindre poetiska händelser. Här möts psykoanalys och semiotik i en interaktion mellan dokumentären och privatlivet. En tema som ständigt finns i Wickströms konstnärskap. Martin Wickström, f. 1957 i Finspång, bor och arbetar i Stockholm, Sverige. Han studerade vid Royal Institute of Art, Stockholm (1982 – 1987). Han har utställt mycket på gallerier och museer i Sverige och utomlands. Hans verk finns representerade i flera privata och offentliga samlingar som Skövde Konstmuseum, Norrköpings Konstmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Fredrik Roos nordiska samling och Moderna Museet, Stockholm.”