Medlemsbrev augusti

Bästa Konstnärsvänner,                                                                       17 augusti 2016

Den vackra sommaren går nu mot sitt slut och vi märker att konstaktiviteter runt om i Sverige fortsätter att öka. Två stora utställningar på Waldemarsudde har väckt särskilt stort intresse, först är det Ljusets magi om det nordiska friluftsmåleriet och sedan öppnade Kärleken till konsten om Prins Eugens samlingar. Den utställningen visar tydligt Prins Eugen engagemang för den spirande modernismen. Det gjorde inte alla stora konstnärer i början på 1900-talet.

För de medlemmar som inte hunnit besöka dessa utställningar finns fortfarande tid – Ljusets magi t.o.m. den 28 augusti och Kärleken till konsten t.o.m. den 25 september.

Vår programverksamhet betyder mycket och programkommittén, som fått tillökning av en yngre kraft i Charlotte Kreuger Cederlund, har redan ett spännande höstprogram som presenteras i kalendern på denna hemsida.
Första arrangemanget är en konst- och kulturresa till Estland den 7 – 11 september. Den görs i samarbete med Thielska Galleriets Vänner.

Vi måste tänka på återväxten – ge gärna ett medlemskap till en släkting, vän eller arbetskamrat som present. Det gläder ett helt år och nu ingår dessutom resten av detta år och hela 2017 för samma avgift. Se mer information här på Vännernas hemsida – www.konstnarernasvanner.se.

Väl mött i höst!

Carl-Gustaf Petersén
ordförande