Nyhetsbrevet

Kära Vänner,
Alla önskas god fortsättning på det nya året, som lovar mycket för oss i vänföreningen.

Muséet förbereder just som bäst vårens stora utställningar, Kvinnliga Pionjärer – visionära landskap som öppnar den 4 mars och Prinsens kända och okända skatter – konst och konsthantverk ur Waldemarsuddes samlingar som öppnar den 22 april. Grünewald kan ses till den 12 februari och Charlotte Gyllenhammar till den 26 mars och då slutar även ”Ljus över hav och land”, utställningen om Önningebyn på Åland. Till hösten hägrar Ernst Josephson.
Vårt egna program inför våren börjar med konstnärssamtal med Charlotte Gyllenhammar den 20 februari kl 16.00 på muséet. Den 23 februari kl 17.30 är vi inbjudna till Manilla – familjen Bonniers residens på Djurgården. Våra medlemmar Hans-Jacob och Mimmi Bonnier tar emot och visar Sveriges största samling av författarporträtt. (OBS! begränsat antal deltagare).
Anmälan om deltagande den 20 och/eller den 23 februari görs till Madeleine Dyhlén per mail madyhlen@gmail.com eller per sms till mobilnummer 070 972 48 70.
I början av maj kommer vi ha årsmöte och högtidssammankomst. Senare i maj planeras en resa till Zürich och Bodensjön. Särskilda inbjudningar skickas separat.
Vi kan även erbjuda våra medlemmar rabatt på O’Modernts vinterfestival den 15 – 19 februari i Drottning Silvias Konsertsal i skolan Lilla Akademien (se nedanstående program). Vid bokning av biljetter ange rabattkoden OMODERNT.
Väl mött!

Hans Dyhlén, ordf.
(å vänföreningens styrelses vägnar)