Waldemarsudde stänger f.o.m. 23 mars

Kära vänner,

Vårt kära Waldemarsudde stänger från den 23 mars till den 14 april med anledning av Coronapandemin. Under denna tid är parken och trädgården utmärkta besöksmål. Café Ektorpet  och Våffelstugan håller öppet. Där kommer Ni kunna köpa egenodlade snittblommor och Waldemarsuddekrukor. Webbshop och muséets digitala kanaler finns dessutom att tillgå.

Detta innebär ett allvarligt avbräck för muséets verksamhet beroende på dess höga självförsörjnings-grad. Vi i vänföreningen kommer att behöva stötta muséet alldeles särskilt i dess utsatta läge. Vi kan visa solidaritet genom att utnyttja erbjudanden från webbshoppen. Man kan aldrig ha för många Waldemarsuddekrukor.

Vi ser fram emot när faran blåst över då vi åter kan njuta av Lena Cronqvists fantastiska utställning i Ateljén och den underbara ”Stilla skönhet” i Stora Galleriet.

Vi ser oss nödgade ställa in vår Helsingforsresa och vi avvaktar med besked om vår visning av Lena Cronqvist och konsert den 27 april.

Hjärtliga hälsningar

Hans Dyhlén. Ordf
(På styrelsens vägnar)