Prins Eugens Waldemarsudde stängt tills vidare

Prins Eugens Waldemarsudde håller museet stängt tills vidare

Med anledning av Coronavirusets spridning beslutade Prins Eugens Waldemarsudde den 24 mars att tillfälligt stänga sina museilokaler t.o.m. den 13 april. Stängningen kommer nu att förlängas och gälla tills vidare. Vi planerar för olika scenarier och hoppas kunna välkomna våra besökare till museet så snart som möjligt igen.

Vår vackra park och trädgård samt Café Ektorpet håller fortsatt öppet. Vi fortsätter även erbjuda digital tillgänglighet via sociala medier och på vår webbplats.

”I svåra tider är konst och kultur viktigare än någonsin. Waldemarsudde arbetar därför aktivt i digitala kanaler med presentationer av enskilda konstverk ur samlingarna men också med inlägg om de kritikerrosade utställningarna Lena Cronqvist och Stilla skönhet samt om vår vackra park och trädgård. På grund av smittospridningen av Covid-19 möjliggörs tillsvidare dessvärre inga besök inne på museet. Men vi planerar att öppna upp museet igen så snart det går och är lämpligt ur folkhälsosynpunkt.

För närvarande arbetar vi för fullt med att förlänga vår uppmärksammade Lena Cronqvist-utställning, men också utställningen Stilla skönhet. Under tiden som museet tillfälligt hålls stängt är parken och trädgården öppen för besök. I vår park kan man studera intressanta skulpturer av bl a Auguste Rodin, Antoine Bourdelles och Carl Milles, men även njuta av vacker natur och vårens alla blommor. I parken håller vi Café Ektorpet öppet med goda rätter, våfflor och bakverk. Intill Ektorpet har vi öppnat en mindre butik för försäljning av den populära Waldemarsuddekrukan, böcker om
Waldemarsudde, men också av vackra buketter med egenodlade blommor från växthus och bänkgårdar.” säger museichef Karin Sidén.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och agerar ansvarsfullt. Vi kämpar vidare tillsammans och gör det bästa av situationen.
Öppettider för Café Ektorpet med butik under den tillfälliga stängningen av museet:
Måndag – söndag kl. 11.00 – 17.00