Glädjande Nyheter

Kära vänner!

Glädjande nyheter!! I veckan har muséet beslutat öppna fr o m den 2 juni, tisdag-söndag mellan kl 11 och 17. Det finns då chans att se de bejublade utställningarna Lena Cronqvist t o m den 25 oktober och Stilla Skönhet t o m den 16 augusti. Prinsens kök är stängt men Café Ektorpet håller öppet.

Redan nu håller parken och Café Ektorpet öppet hela veckan. Parken kanske aldrig har varit vackrare än just i dessa dagar. En tillfällig butik finns i anslutning till Cafét med försäljning av växter, blommor, krukor mm.

Eftersom muséet fortfarande är stängt under maj innebär det att Medlemmarnas dag skjuts till hösten. Vi måste även ställa in högtidsdagen den 25 maj med kungaparet. Vi kommer att återkomma med program för hösten.

Muséet har drabbats hårt av de uteblivna besökarna under våren. Vår styrelse har därför beslutat om ett särskilt anslag till ett styrsystem för bevattningen i trädgården samt en ny klimatanläggning i stora galleriet. Vi undersöker vidare hur vi på bästa sätt ska kunna stötta vårt muséum.

Hjärtligaste hälsningar och med förhoppning om angenäm sommar

Styrelsen/ Hans Dyhlén ( ordf)